Rabu, 21 Disember 2022

LAWATAN KE PUSAT SAINS NEGARA & KILANG COKLAT SELAYANG ANJURAN PUSPANITA MAIWP

LAWATAN KE PUSAT SAINS NEGARA & KILANG COKLAT SELAYANG ANJURAN PUSPANITA MAIWP


Daku kembali dengan entry baru di bulan Disember. ahah niat nak konsisten tuh melayang-layang entah ke mana, tetap juga tak konsisten. Tapi, hari-hari aku bukak blog taw baca cerita member2 yang aku follow, respect lah uols tetap konsisten berblog. Well done!

Back to cerita, Isnin, 19 Disember 2022, Puspanita MAIWP menganjurkan program Lawatan Inovasi "Jalan-Jalan Cari Ilmu Sempena Cuti Sekolah Tahun 2022" dianjurkan khas untuk anak-anak pekhidmat MAIWP dan segala kos adalah di tanggung sepenuhnya oleh puspanita MAIWP. Nak dijadikan cerita, selalu mama ni bukanlah antara orang yang join setiap program jalan-jalan yang dianjurkan jabatan.. Tapi kali ni kebetulan kawan baik mama ni ajk dalam team puspanita tu, so dia beria cakap dan mama pon terfikir apa salahnya daftarkanlah anak sulung aku, Abang Fahim (dipanggil abang ayen) oleh adik-adik.

Pagi Isnin tu, abg Ayen siap-siap awal pagi follow mama g pejabat sebab waktu bertolak dijadualkan jam 9.00pagi. Sampai je pejabat, bawak dia pergi breakfast dulu, kasi kenyang perut dulu hihi. Dah siap breakfast, terus menuju ke bas dan cari tempat duduk. Abang Ayen duduk bersama anak kawan ofis mama kira kawan dia kat rumah juga la sebab kami tinggal di kawasan apartment yang sama.

Masa tu, ajk berperanan semak nama anak2 seramai lebih kurang 40 orang , diagihkan doorgift, topi dan tag nama. Nampak happy masing-masing pergi lawatan tanpa mama di sisi. 

sebelum bertolak ambil gambar dulu

Lokasi pertama mereka ke Pusat Sains Negara. Pada mama ok la sebab yang pergi ni semua darjah 4 - tingkatan 3 dan masing-masing dah boleh belajar apa itu sains. Lagipun free kannn..hihihi..Gambar-gambar kat sana tak de la banyak sebab mama tak join kan. So mama sharekan gambar yang di kongsi oleh kawan mama yang bertugas sebagai ajk program.

















After lawatan ke Pusat Sains, anak-anak di bawa ke Ramly Burger untuk lunch, dah penat jalan perut pon lapar kan..Makanan tengahari pun di sponsor sepenuhnya oleh Puspanita MAIWP. Berselera masing-masing menikmati makan tengahari. 



Nasib la Abg Ayen ni jenis tak memilih makanan, apa yang di bagi itu lah yang di makan. Tak kisah time ada mama ke tak da mama..Pada mama dia pergi mana pon, senang di urus sebab dia tak banyak ragam dan tak memilih.

Selepas makan dan solat, rombongan terus menuju ke Grandeur Chocolate Malaysia yang terletak di Selayang. Hmm kat sini pon mama tak boleh share banyak memori coz member share 2 keping je gambarπŸ˜…

Di sana anak-anak di beripeluang membuat coklat sendiri, apa lagi seronokla masing-masing. Masa cuti sekolah Abang Ayen hari tu full dengan aktiviti. Sori la anak mama ye, mama sangat-sangat sibuk hujung tahun ni..Tak berpeluang cuti pon.. Nanti ada rezeki kita g jalan2 family k!



Stay tuned!love..Eijah..😘😘


LAWATAN KE PUSAT SAINS NEGARA & KILANG COKLAT SELAYANG ANJURAN PUSPANITA MAIWP

LAWATAN KE PUSAT SAINS NEGARA & KILANG COKLAT SELAYANG ANJURAN PUSPANITA MAIWP Daku kembali dengan entry baru di bulan Disember. ahah ni...